BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

BİTİŞ
01/01/1970

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

GAU Beşeri Bilimler Fakültesinin her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart 2012 dünya kadınlar gününde düzenlediği etkinlik kapsamındaki panel, şiir dinletisi ve sergi ile günümüzde toplumumuzda ve dünyanın bir çok ülkesinde kadınların karşılaştıkları cinsiyet ayrımcılığına ve bunun sonucunda ortaya çıkan hak ihlallerine dikkat çekilmek istenmektedir.

Etkinlikte verilecek mesajlarla, öğrencilerde tarihsel süreçte ve bu gün kadınların yaşadıkları sorunlar ve bunların çözümlerine ilişkin bir farkındalık ve sağduyunun oluşturulması hedeflenmektedir.

Panele konuşmacı olarak KKTC Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Başkanı Selda İçer’in yanı sıra Beşeri Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri; Yrd.Doç. Dr. Mira Rana Gökdoğan, Yrd.Doç. Dr. Nur Yeliz Gülcan ve Yrd.Doç. Dr. Tutku Akter katılacaktır. Ayrıca Yrd.Doç. Dr. Karen J. Mckınney ile Ayşe Şat şiir dinletisi sunacaklardır.