BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, "Biz, Girne Kenti'nin Belkemiğiyiz"

GAÜ, "Biz, Girne Kenti'nin Belkemiğiyiz"

Girne Amerikan Üniversitesi`nin (GAÜ) Uluslararası Kampüsleri`nin de bağlı olduğu Girne Merkez Kampüsü`nün  2017-2018 Akademik Yılı`nda  ulaşacağı 20.000 Öğrenci sayısı ile, özelde Girne Kenti,  genelde de Kuzey Kıbrıs`taki yüksek eğitim standartlarının yine ana belirleyicisi olacağı bildirildi.


Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, 30 yılı aşkın süredir onur ile sürdürülen ve artık küresel bir konuma gelmiş bu yürüyüşün;  ilerleyerek ve güçlenerek devam ettiği belirtilerek, yeni akademik yıl ile birlikte, yeni bölümler ve artan öğrenci sayısı ile birlikte Girne kentinin tam anlamı ile bel kemiği olmaya devam edecekleri ifade edildi. 


Global Diploma ile Globale Açılma zamanı


GAÜ’nün uluslararası geçerliliğe sahip olan diploması ve 3 farklı ülkede okuma ayrıcalığı bulunduğu belirtilen açıklamada, hazırlık sınıfını İngiltere’de 1 sene okuduktan sonra, öğrencilerin eğitimlerine 2 yıl Moldova’da devam edip, son iki yılını ise Kıbrıs’ta tamamlayarak dünya çapında geçerli bir diplomaya sahip olma fırsatı olduğu vurgulandı.


YÖK KONTENJANINDAN, YENİ `4000 ÖĞRENCİMİZİN` AİLEMİZE KATILMASINI BEKLİYORUZ


 GAÜ`den yapılan açıklamanın devamında; Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Kontenjanından,  4000  sayısı civarında  yeni öğrencinin  beklenildiği ifade edilirken, bu amaç doğrultusunda,  Türkiye`nin 41 İli`nde bulunan temsilcilik ve ofislerde tanıtım çalışmalarına devam edildiği ve tercih döneminde öğrencilerin bu merkezleri ziyaret ederek GAÜ hakkında detaylı bilgi alabileceği de bildirildi.   


GAÜ Ailesi`ne katılacak uluslararası öğrencilerin de bu sayıya katılımı ile de 2017-2018 Akademik Yılı`na , "Girne`de 20.000 Kişilik bir  `Aile`  ile yürüyüşümüze devam edeceğiz"  denildi.