BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’DEN, “SEN NASIL İSTERSEN?” SLOGANI İLE; EŞSİZ FIRSATLARA SAHİP BURSLULUK SINAVI

GAÜ’DEN, “SEN NASIL İSTERSEN?” SLOGANI İLE; EŞSİZ FIRSATLARA SAHİP BURSLULUK SINAVI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) KKTC Marketing Sorumlusu Işık Yeşilçimen, KKTC Aday öğrencilerine üniversite seçimlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.

“Girne Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Moldova Amerikan Üniversitesi ile Beraber 20 Mayıs’ta Burs Sınavı Düzenliyor”


Yeşilçimen, “Girne Amerikan Üniversitesi’nin kardeş üniversiteleri olan, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Moldova Amerikan Üniversitesi ile beraber 20 Mayıs’ta bir bursluluk sınavı düzenliyor. Öğrencilerimiz 20 Mayıs’ta bu sınava girerek almış oldukları burslarla bu üç üniversiteden seçtikleri bir üniversitede okuma şansı elde edecekler. Bu burslar pilotaj bölümü hariç her bölüm için geçerlidir. Her bölümde 7 yıl kesintisiz burslarımız var. Biz Karpaz ve İskele bölgesinde ikamet eden aday öğrencilerimiz için %100 burs imkanımız devam ediyor”dedi.


 “Girne Amerikan Üniversitesi’nde Mülakat Dönemi Başladı”


Yeşilçimen, Girne Amerikan Üniversitesi olarak mülakatlarla yeni döneme başlandığını ifade ettiği açıklamasında, GAÜ Koleji bünyesinde bulunan lise son sınıf öğrencilerimize mülakat düzenleyerek sınavsız şekilde burs imkanı sunulduğunu söyledi. Bu mülakat sisteminin yurtdışında yıllardır kullanılıyor ve çokta yaygın bir sistem olduğunu bildiren Yeşilçimen, mülakat sisteminin hem onların sınav streslerini azaltmaya yönelik, hemde kendilerini nasıl ifade ettiklerini anlamalarına yönelik bir sistem olduğuna değindi.

Yeşilçimen, “8 Haziran’da da bir sınavımız daha var. Bu sınav sadece Girne Amerikan Üniversitesi’nin bursluluk sınavı olacak. 20 Mayıs’ta umduğunu bulamayan ya da aldığı burstan çokta memnun olmayan öğrencilerimiz aynı zamanda 8 Haziran’da ki bursluluk sınavınada girebilirler. Böylece aldıkları bursu yükseltme şansları da olabilecek. Aday öğrencilere üniversite ve sınavlarla ilgili bilgileri vermek için liselere birebir giderek onlarla konuşuyoruz. Sonrasında bu sınavlara girmek isteyen öğrenciler, Girne Amerikan Üniversitesine gelerek Öğrenci İşlerinden kayıt yaptırabiliyorlar. Bizim onlardan istediğimiz tek şey, vesikalık fotoğraf ve kimlik fotokopisi. 7 Hazirana kadar bursluluk sınavları kayıtları devam edecektir.


Yurt dışı kampüslerimiz var. Öğrencilerimiz almış oldukları burslarla yurt dışı kampüslerimizde eğitim hakkı elde etmiş oluyorlar. Hukuk,  mimarlık,  psikoloji en çok burs talebi olan bölümlerimizden. Girne Amerikan Üniversitesi’nde öğrenci sayımız 20 bin’e yakın. Her ulustan her milletten öğrencimiz var. Bu sene daha güçlü bir şekilde; hem eğitim anlamında, hem sosyal aktiviteler anlamda güzel bir sene geçireceğimizden hiç şüphem yok. Aday öğrencilere okul tercihlerinde ve bölüm tercihlerinde iyi araştırmalarını öneriyorum” dedi.